Euroglot offline dictionary is een gratis woordenboek waarmee u van en naar het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans of het Italiaans woorden en uitdrukkingen kunt vertalen. De app is direct beschikbaar op uw smartphone of tablet en maakt geen verbinding met het internet. Met andere woorden: geen roamingskosten als u in het buitenland bent en gebruik wilt maken van een vertaal applicatie.

Installeer gratis twee talen naar keuze en begin gelijk met vertalen. De talen zijn onderling uitwisselbaar. Wilt u meer functionaliteiten? Via de inApp store kunt u de volgende extra functionaliteiten aanschaffen.

Extra talen:
U kunt uw woordenboek eenvoudig uitbreiden met extra talen via de InApp store. De beschikbare talen zijn Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Thesaurus – Synoniemen en gerelateerde woorden:
Een prachtige functionaliteit van Euroglot is de Thesaurus. Op zoek naar een verwant woord of synoniemen van een woord of uitdrukkingen? Breidt de woordenschat van Euroglot uit en voeg deze functionaliteit toe via de inApp Store.

Grammatica module:
Een belangrijke uitbreiding op uw app is de grammatica module.Alle werkwoordsvervoegingen, vergrotende en overtreffende trap of geslachtskenmerken van een woord zien? Download dan het grammatica component en vraag de grammatica op van ieder woord in het woordenboek.

Uitspraakmodule:
Wilt u weten hoe een woord of een uitdrukking wordt uitgesproken in het Nederlands, Engels, Frans of Duits? Schaf dan via de inApp store de uitspraakmodule aan. Er worden 80.000 woorden en uitdrukkingen uitgesproken door native speakers.

Vakspecifiek woordenboek:
Vindt u het moeilijk te vertalen voor specifieke vaktaal? Koop dan een aanvullend woordenboek. Er zijn woordenboeken voor Handel, ICT, Techniek, Medische termen, Chemie en Juridische termen. Er is ook een woordenboek met vertalingen van veelgebruikte spreekwoorden.

In het totaal heeft u de beschikking over meer dan 300.000 woorden, uitdrukkingen en spreekwoorden.