De pionier op het gebied van geautomatiseerde vertaalsystemen.

Al sinds 1985 is Linguistic Systems BV actief op het gebied van het ontwikkelen van (ver)taal systemen. Samen met diverse taalwetenschappers, native speakers, professionele vertalers en softwaredesigners wordt het eerste elektronische meertalige woordenboek ontwikkeld aan de hand van een uniek algoritme dat woordconcepten kruislings met elkaar verbindt.

In samenwerking met Casio, wereldwijd de grootste calculator producent ontwikkelt Linguistic Systems zijn eerste integrated elektronische woordenboeken op de casio calculator, waarvan er meer dan 240.000 zijn verkocht. Later wordt het conceptuele woordenboek intelligenter gemaakt door toevoeging van een grammatica component, die van ieder woord alle vervoegingen en verbuigingen genereert. Met behulp van specialistische vertalers worden de vakwoordenboeken Chemisch, Medisch, Technisch, Financieel, IT en Juridisch ontwikkeld. De terminologie wordt vertaald door professionele vertalers met jarenlange ervaring in de bovengenoemde vakgebieden.

In 2010 komt de Euroglot App voor Iphone en Ipad op de markt. De kracht van de app is dat naast zijn grote woordenschat, de app geheel offline werkt. Na een aantal jaren van voorbereiding koppelt Linguistic Systems eind 2014 een module aan Euroglot die hele zinnen kan vertalen. Het zelf ontwikkelde systeem richt zich op het grammaticaal correct genereren van een vertaling van een hele zin. Het systeem zal de komende jaren worden doorontwikkeld.