Euroglot Dictionary

Een krachtig meertalig woordenboek op je desktop

Ook beschikbaar voor MacOS

Wat is Euroglot Dictionary?

Euroglot Dictionary is een meertalig woordenboek voor Windows. Vertaal kruislings woorden, uitdrukkingen, gezegden en spreekwoorden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Euroglot Dictionary beschikt over een uitgebreide grammatica module. Het elektronisch woordenboek geeft gerichte informatie over vervoegingen en verbuidingen, woordsoort, woordgeslacht en stijlkenmerken. Voor zelfstandige naamwoorden toont het programma naamvallen en meervoudsvormen; voor bijvoeglijke naamwoorden de verbuigingen en trappen van vergelijking. 

Gebruik de juiste uitdrukking in een andere taal

Het is niet eenvoudig om een goede tekst te schrijven in een andere taal. Uitdrukkingen zijn vaak moeilijk te vertalen en ook het vinden van het passende woord binnen de context kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met Euroglot Dictionary vind je de juiste uitdrukking in zes talen.

Vakterminologie

Euroglot Dictionary beschikt over zes vakwoordenboeken met verzamelingen juridische, technische, financiële, medische, chemische en IT terminologie die automatisch integreren in het programma.

Euroglot Dictionary wordt geleverd als download

Medisch

Nederlands, Engels, Duits.

Juridisch

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Handel / Financieel

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Technisch

Nederlands, Engels, Frans, Duits

IT

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans

Chemisch

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans

Voor wie?

De Euroglot Dictionary woordenboeken zijn een handig hulpmiddel voor iedereen die een andere taal aan het leren is, of zijn vertaalde tekst wil verbeteren. Euroglot Dictionary wordt veel gebruikt in het onderwijs. Verschillende middelbare scholen en universiteiten gebruiken het programma als hulpmiddel bij het taalonderwijs.

Euroglot Dictionary

  • Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans vertalen
  • Uitgebreide woordenschat
  • Synoniemen en betekenisverwante woorden voor ieder woord
  • Uitdrukkingen en spreekwoorden
  • Uitspraak voor ieder woord